Crònica: FC Santboià 3 – CF Vilanova 1

Un Santboià nerviós i insegur assegura, com a mínim, la presència a la promoció d’ascens, però no esvaeix els dubtes sobre la davallada del seu joc en els darrers partits.

El que es presentava com un partit còmode i assequible s’ha convertit en un patiment constant pel nombrós públic que s’ha acostat aquest matí al Joan Baptista Milà. La visita del Vilanova, virtualment descendit a 2ª Catalana, semblava l’escenari idoni per oblidar la cruel derrota en el darrer minut al camp del Viladecans. L’equip ha començat amb ganes, encarant la porteria de l’ex porter local Vicenzo Napuri, destacant un remat de tisora del davanter Juanlu al m. 6. Fruit d’aquest domini inicial ha arribat la jugada de Romano amb centrada final que, refusada per un defensa, ha acabat en poder de Pedro qui ha assistit a Juanlu, en un més que possible fora de joc, el qual ha fet el primer gol del partit (m. 22 1-0). L’alegria, però ha durat ben poc, doncs al m. 26 Ignasi Valldosera ha batut Leva per alt fent el gol de l’empat (m. 26 2-2). Aquest gol ha descol·locat absolutament als locals, els quals han anat cedint el domini al Vilanova què, tot i les seves mancances (només un canvi i amb jugadors que han caigut de la convocatòria pràcticament dues hores abans del partit) ha treballat de valent, conscient que només li valia la victòria per seguir somiant en la permanència. Pel que fa als locals, errades en les passades i joc travat i poc definit  amb jugadors claus, com Buba, absolutament desafortunats, mentre els minuts anaven passant el marcador. Ha estat tal del desgavell local, que Valldosera, de nou, ha estat a punt de fer el segon pel seu equip, però Leva, com sempre, ha desbaratat l’ocasió enviant la pilota a córner. Amb l’empat (1-1) s’ha arribat al descans.

En la represa, Piti Belmonte ha mogut fitxa, deixant a la banqueta a Kevin i Buba, donant entrada a Aaron Bueno i Josele, en un intent de recuperar el control del partit. En mig d’aquest panorama, destacar la calamitosa actuació arbitral  del col·legiat barcelonès Bernat Pedrol, més preocupat de xerrar amb els jugadors que d’aplicar el reglament i que ha perjudicat als dos equips per igual. El pas dels minuts ha incrementat els nervis de l’equip local, que ha fiat totes les opcions d’atac a pilotes centrades a l’eix de l’atac esperant una acció de Juanlu o Josele, molt vigilats. Per si això no fos prou, el Santboià s’ha quedat amb deu quan Marcel, l’únic canvi dels del Garraf, marxava sol cap a porteria i Gerard Rovira, com a darrer defensa, s’ha vist obligat a empentar-lo, en una acció clara de targeta vermella. Sortosament, aquesta expulsió ha coincidit amb la davallada física dels visitants, els quals han anat afluixant la seva intensitat i donant cada cop més espais a la pressió local. Una pressió que ha trobat el premi en una pilota centrada sobre l’àrea que Juanlu ha aprofitat per fer el (2-1). Amb aquest gol, el Vilanova pràcticament ha entregat el partit i ha cedit el domini al Santboià, que ha deixat passar els minuts fins a trobar-se amb un tercer gol, obra de Josele (m. 94 3-1), que ha semblat massa premi pel joc desenvolupat per l’equip contra un equip que, després de la derrota d’avui, jugarà l’any vinent a Segona Catalana.

A les ordres del col·legiat sr. Bernat Pedrol Vozmediano, del Comitè de Barcelona, els equips han presentat les següents alineacions:

FC SANTBOIÀ: Leva, Cárdenas (m. 68 Edgar), Àlex Ruiz, Gerard Rovira, Romano, Kevin (m. 46 Aaron Bueno), Carlos Martínez (m. 68 Mario), Buba (m. 46 Josele), Pedro Bravo, Juanlu i Bellido (m. 74 Carlos González).

CF VILANOVA: Vincenzo, Gallardo, Lebrero, Delgado, Víctor, Juanjo, Toño, Morillas, Valldosera (m. 67 Marcel), Codina i Iker.

Per Lluís Ortega

Fotos del partit

TG: Cárdenas (m. 49) Iker (m. 63)
Carlos Martínez (m. 63) Valldosera (m. 72)

Josele (m. 94) (3-1)

INCIDÈNCIES: Molt bona entrada al Joan Baptista Milà, en la prèvia, salutació de dos dels equips del futbol base. S’ha guardat un minut de silenci en memòria de l’esposa de l’ex directiu i ex delegat del FC Santboià Joan Pere Martínez.