Mor Xavier Amat Verdú, ex-president del Santboià

El Futbol Club Santboià mostra el seu més sentit condol per la pèrdua de Xavier Amat Verdú, qui va ser president en la temporada 1962/63.

Xavier Amat Verdú, fill d’un dels primers directius del club i soci d’honor (Modest Amat), va ser impulsor econòmic de la construcció de les escoles Amat-Verdú, que portaven el seu cognom i el de la seva esposa, Josefa Verdú. Les escoles les va inaugurar al novembre de 1960 el ministre Gual Villalví (al qual es va dedicar el carrer que avui es diu Pintor Joan Miró), juntament amb 200 habitatges de renda limitada i 16 locals comercials.

Amat Verdú va fer un important sacrifici, ja que vivia a Barcelona, però el seu santboianisme -com el de tota la seva família- va fer que agafés les regnes del club. Amat Verdú, posteriorment, el 1971, va ingressar com a directiu al FC Barcelona, quan era president Agustí Montal fill (fins al 1977) i després amb Raimon Carrasco.
Sota el mandat de Xavier Amat al Santboià es va fer la tribuna coberta del camp de la Muntanyeta i el públic acudia en massa al camp.

Teníem en aquesta temporada un gran afany de lluita a l’equip entrenat per Jaume Olivé. Cal destacar com a jugadors Saludes, el davanter Paché, el sempre segur defensa Amate, Guardia, Pere Porta, el porter Palau
Va ser una temporada d’èxit quant a la gestió del club i també pel que fa al vessant esportiu, ja que es va fer una bona tasca amb el futbol base. El primer equip sempre va estar a la part alta de la taula i va jugar grans partits, com un amb el Tàrrega amb resultat final de 7-0. Va acabar segon a només un punt del campió, però va fallar a la fase d’ascens a Tercera. Un equip lluitador que quasi assoleix l’ascens.

Descansa en pau, Xavier.

Extracte del text i foto del llibre de Guillem Gómez, 100 anys d’Història del FC Santboià