Entrevista a Ferran Corbella, coordinador general

Ferran Corbella

Ferran Corbella, coordinador general

Pregunta: Quina ha estat la teva trajectòria al món del futbol fins l’etapa actual de coordinador del futbol base del Santboià?

Resposta: Dintre del món del Futbol he fet de tot a diferents àmbits i nivells degut a la meva formació acadèmica:

  • Com a fisioterapeuta he treballat en varis clubs del poble i del barcelonès tant de futbol com de futbol sala.
  • Com a preparador físic, he estat responsable del primer equip del CD  MARIANAO POBLET, he estat responsable de la preparació física de l’escola EPYF de Praia (Cap Verd) i finalment vaig arribar al món d’elit fent-me responsable del MARFIL SANTA COLOMA de futsal durant quatre temporades.
  • Com a coordinador de futbol base he estat corresponsable de la coordinació esportiva de varis clubs santboians com CF. VINYETS MOLÍ-VELL, FC CASABLANCA, CD MARIANAO POBLET. Per altra banda, durant els dos darrers anys coordinador de l’escola de futbol sala MARFIL SANTA COLOMA.
  • Com a entrenador, he format part de varies entitats tals com EF GAVÀ, CD MARIANAO POBLET, CF VINYETS MOLÍ-VELL, FC CASABLANCA.

P: Quin és l’estat actual del nostre futbol base?

R: El nostre estat del futbol base no és l’òptim però estem assentant les bases necessàries per a poder millorar la formació i el rendiment dels nostres joves futbolistes. Amb paciència i molta dedicació creiem que podrem assolir els objectius en un mig termini.

P: Quins projectes de futur tens plantejats, quines són les teves expectatives per l’evolució de l’entitat quan a futbol formatiu.

R: Des de l’equip de treball tenim varis projectes:

  • Dividir el club en dues grans línies: rendiment i formació.
  • Elaborar programes de tecnificació per edats i nivells.
  • Elaborar plantilles el més homogènies possible.
  • Millorar a través dels nostres entrenadors, coordinadors i directors metodològics la qualitat de les sessions d’entrenament.

L’objectiu principal i a llarga durada de l’equip de treball és haver de minimitzar la captació de jugadors per mantenir o assolir categories el màxim possible, això seria senyal de que estem treballant bé la formació.

Volem que sigui una formació completa no només a nivell esportiu sinó que també a nivell educatiu, el club ja ha posat en marxa diferents activitats per a millorar en aquest aspecte.

P: Hi han alguns jugadors al primer equip que són un exemple pels jugadors de la pedrera, com ara Kevin o Pedro. Penses que a curt o mitjà termini el Santboià tindrà la possibilitat de poder comptar amb jugadors que puguin donar el salt al primer equip?

R: Actualment creiem que no. La nostra realitat és que l’equip Juvenil es troba en una categoria massa baixa per tal de que els jugadors puguin donar el salt al primer equip. Creiem que tenim jugadors talentosos però que no estan preparats per competir a alt nivell. Si som capaços de fer bona feina amb el nostre futbol base, en futur no molt llunyà potser si que podrem alimentar el primer equip amb jugadors de la casa.

P: Com veus el present i el futur del nostre futbol femení? Hi ha alguna innovació a curt o mitjà termini?

R: Actualment disposem d’un equip de futbol base Infantil/cadet  a Casablanca que està realitzant una molt bona campanya en quant formació i un primer equip femení amater que està realitzant una molt bona campanya a primera divisió després de patir la temporada passada per mantenir la categoria.

El Club juntament amb la coordinació esportiva ha fet un esforç per tal de que la temporada que ve puguem tindre més equips femenins a la casa de diferents edats i categories.  A través de la captació, esdeveniments puntuals, torneigs, xarxes socials … que s’està portant a terme des de fa uns mesos per part de coordinador de futbol femení, intentarem assolir l’objectiu. Pel que fa al primer equip, ja estem treballant  seguir augmentant el nivell esportiu de les jugadores per tal de poder competir el màxim possible.

P: Per últim, quin missatge donaries als pares i mares que tots els caps de setmana estan al peu del canó acompanyat als seus fills o filles i recolzant als equips?

R: Que pensin que som un club i no som equips individualitzats ni jugadors individuals, que ens facin confiança, que tinguin paciència , que per part nostre no faltarà esforç ni persistència.