El FC Santboià s’uneix a la lluita contra la LGTBIFÒBIA al futbol

Dia Internacional Contra l’Homofòbia a l’Esport

 19/02/2019

EL FC SANTBOIÀ S’UNEIX A LA LLUITA DEL MUNICIPI CONTRA LA LGTBIFÒBIA AL FUTBOL I ARREU

Sant Boi se sumarà a la commemoració del Dia Internacional contra la homofòbia en el futbol, unint-se a la campanya ‘Aturem la discriminació LGTBI en el futbol i arreu’ promoguda per La Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General d’Igualtat i la Secretaria General de l’Esport, i amb el recolzament de la Federació Catalana de Futbol.

El 17 de febrer el FC Santboià, durant el partit de segona volta amb l’UE Figueres,  farà la lectura d’un manifest per deixar palès el seu compromís amb la lluita contra la discriminació per raó d’orientació sexual o d’identitat de gènere en el futbol i desplegarà la bandera irisada a l’estadi, on romandrà durant tota la setmana.

A més, en els accessos a l’estadi es repartiran postals i xapes del Punt d’Informació i Assessorament LGTBI+, servei municipal que té per objectiu garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i lluitar contra la  discriminació per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere en qualsevol àmbit.

El Dia Internacional contra la homofòbia en el futbol es commemora el 19 de febrer, coincidint amb la data de naixement de Justin Fashanu, el primer futbolista professional que es va declarar públicament homosexual i que, a causa de la pressió i discriminació rebuda, es va acabar suïcidant.

Durant la jornada del dia 19 de febrer, la bandera irisada també penjarà del balcó del consistori i al vespre s’il·luminarà la façana amb els colors de l’arc de Sant Martí.