Crònica UD Viladecans 1 – FC Santboià 0

Per Lluís Ortega.

Un Santboià desconegut cau derrotat a Viladecans i veu perillar les possibilitats d’ascens directe com a primer de grup.

A Sant Boi ja es sabia que era un partit trampa. El Viladecans, de la ma de Raül Paje, ha dut a terme una bona temporada i, ja sense pressió, buscava derrotar al líder tal i com va fer amb Balaguer fa poc més d’un mes. Els de Piti Belmonte, amb l’important baixa de Gerard Rovira en defensa, han sortit amb un plantejament conservador, amb Josele com a home punta i un doble pivot amb Kevin i Carles Martínez. Aquest plantejament inicial s’ha traduït en un joc sense profunditat i sense ocasions clares de gol, que, combinat amb el pobre joc d’atac del Viladecans, ens ha deparat una primera part gairebé sense ocasions de gol i amb un joc trabat i imprecís. Una ocasió d’Èric Jiménez pel Viladecans i una combinació entre Aaron Bueno i Buba, que ha acabat en córner, són l’escàs bagatge ofensiu en aquesta primera part.

En la represa, Piti ha revolucionat l’onze inicial, donant entrada a Juanlu en punta i a Carles González al mig del camp, en detriment de Josele i Kevin. Aquest canvi ha donat consistència al mig camp, però ha minvat la creativitat i no ha augmentat el joc ofensiu del Santboià, amb moltes imprecisions i errades en les passades què, sortosament, no ha sabut aprofitar el quadre local. Al davant, amb Buba i Bueno molt apagats, només cal destacar les aportacions de Romano. Seva ha estat una centrada al m. 55 què, rematada per Pedro, ha aturat el porter local Santi. La manca de profunditat vermella i la falta de resolució del Viladecans en atac, no en va és el 4rt conjunt menys golejador de la categoria, ha fet pensar a tothom en l’empat com a resultat final. No ha estat així, però, donat que, ja en temps de descompte, el Viladecans ha aprofitat una indecisió en la frontal de l’àrea local entre Omar i Carles Gonzáles, per muntar un ràpid contraatac que ha acabat en una centrada de Quiles cap a Borja Esteve qui ha fet el gol de la victòria final en mig de l’esclat de la grada viladecanenca. Derrota final, doncs, que fa que el Santboià, tenint en compte, que el proper diumenge no jugarà degut a la retirada del Jesús i Maria, ja no depengui d’ell mateix per a quedar primer de grup i assolir, d’aquesta forma, l’ascens directe. Queden quinze dies per fer valoracions i retocs i, perquè no dir-ho, esperar una ensopegada del Reus B que faci oblidar la derrota avui.

A les ordres del col·legiat sr. Héctor Rosco Férriz, del Comitè de Barcelona, els equips han presentat les següents alineacions:

UD VILADECANS: Santi, Borja, Lerin, Eric Jimènez (m. 85 Aitor), Triguero (Carrique, m. 77), Ivan (Èric, m. 68), Ricky (Arias, m. 62), Roger (Quiles, m. 62), Mario Saborido, Mario Canti i Poncela.

FC SANTBOIÀ: Rafa Leva, Àlex Ruiz, Cárdenas, Mario (Edgar, m. 68), Romano, Kevin (Carles González, m. 46), Carles Martínez, Pedro, Buba, Josele (Juanlu, m. 46) i Aaron Bueno (Omar, m. 75).

 Imatges del partit:

TG: Ricky (m. 30) Àlex Ruiz (m. 27)
Quiles (m. 88) Mario (m. 57)
Èric (m. 89) Rafa Leva (m. 93)
TV:    

 

 

     
GOLS: Borja (m. 93) (1-0)    

INCIDÈNCIES: Molt bona entrada al Municipal de Viladecans, amb amplia presència d’aficionats del Santboià que no han deixat d’animar durant tot el partit.