Comunicat del President del FC Santboià

Sant Boi de Llobregat, maig 2019

Benvolguts consocis/es,

Desgraciadament s’ha consumat allò que tothom, en major o menor mida donades les circumstàncies, intuïa: el descens del nostre primer equip. Com sabeu, la injusta sanció que hem patit, ens va fer reestructurar tota la planificació prevista a començament de temporada i, de fer un equip per estar a la part alta de la classificació ens vam veure obligats a fer un altre amb l’objectiu únicament de salvar la categoria.

Així, la greu situació econòmica, va obligar la directiva a la presa de decisions molt difícils en matèria d’ajust pressupostari, encaminades al sanejament del club i a la protecció del futbol base, pilar essencial del Santboià.

La temporada ha estat molt complicada i, en conseqüència, l’equip ha baixat de categoria. No ha estat possible conservar la Tercera Divisió, però en nom meu i de tots els membres de la junta directiva, vull expressar l’agraïment als tècnics, jugadors i empleats, ja que ho han donat tot per treure el coll de l’aigua.

Dels jugadors, crec que mereixen la nostra gratitud  aquells que són experimentats en categoria nacional i que han volgut fer-nos costat en aquests moments difícils, demostrant que moltes vegades hi ha valors que superen els diners. Dels altres jugadors, joves i sense experiència en la categoria, cal lloar el seu coratge i il·lusió per aconseguir una fita que finalment no ha pogut ser. Sens dubte, aquests jugadors tenen un gran futur en el món del futbol. A tots plegats, gràcies.

Capítol a part mereixeu vosaltres, els socis i aficionats que éreu conscients de les dificultats d’una temporada atípica i que heu estat al costat de l’equip, donant el vostre suport i demostrant el sentiment vers els colors del nostre gran club.

No tot, però, és negatiu. Actualment disposem de la millor estructura de futbol base de tota la història de l’entitat, amb l’espectacular xifra de 42 equips i 550 jugadors/es. I, a més, s’ha consolidat en poc temps el futbol femení fins a arribar als cinc equips que tenim actualment, amb un total de 58 jugadores.

El descens del nostre primer equip, tot i que es podia intuir, fa mal, però les doloroses decisions preses han evitat hipotecar el futur del club i han permès estabilitzar la seva economia.

Ens tocarà de nou estar en una categoria que no correspon a la nostra ciutat, a la nostra història com a entitat,  però podem veure la temporada vinent amb optimisme i il·lusió, amb els millors números de futbol base de la nostra història i amb un projecte del primer equip a Primera Catalana en el que l’únic objectiu serà l’ascens.

Així com aquest any, a Tercera, hem tingut el pressupost més baix del grup, la propera temporada tindrem un dels més alts de Primera Catalana, amb l’objectiu d’assolir l’ascens.

Doneu per segur que per molts entrebancs que pugui haver-hi, farem tot el que estigui a les nostres mans per recuperar aquesta Tercera Divisió que és la nostra categoria natural i, quan sigui així, després dels ajustos d’aquesta temporada que han assegurat el futur del club, tornarem a competir en igualtat de condicions econòmiques que molts dels clubs de Tercera.

Hem hagut de fer un pas enrere per poder avançar i protegir un club centenari que tots i totes els que estem vinculats d’alguna manera, estimem. Per tot el que s’ha exposat, us demanem que seguiu estant al costat de l’equip, ja que entre tots  aconseguirem tornar-lo a on es mereix. Visca el Santboià!

Rebeu una cordial salutació,

Ramon Andreu i Caufapé | President del FC Santboià