Camilo: “L’equip està fort i unit”

Després de l’aturada nadalenca, a punt de tancar la primera volta i amb els dos pròxims partits tan crucials com complicats, entrevistem a l’entrenador del primer equip, Juan Camilo, on ens mostra el seu punt de vista en els temes més candents.

Si bé les opcions d’ascens segueixen intactes, el  cert és que les espectatives no són les esperades.  Quines creus que són les causes?

Hi ha opcions a tot, en aquests moments. Pel que fa a les expectatives, doncs també és cert que es podia esperar que estiguéssim a hores d’ara al capdamunt de la taula,  o molt a prop, però aquesta categoria no és gens fàcil, i aquesta temporada hi ha grans plantilles i equips que estan lluitant pel mateix objectiu que el nostre. A més, també cal reconèixer que durant el mes de novembre es va passar per un moment crític, del qual el grup va saber sobreposar-se i que ens va servir per unir-nos més.

Tenint en compte la marxa de Joel i Jota,  et planteges la incorporació d’algun nou jugador per reforçar la línia ofensiva?

Sí. És una de les nostres prioritats, incorporar algun jugador, a part d’Iker Latre que ja va debutar contra el Lleida B, en la línia d’atac, però sense presses i sense obsessionar-nos, perquè el mercat tampoc ens ofereix jugadors que puguin millorar el que ja tenim, que no és poc. Amb això vull dir que, tot i estar més que satisfet amb la plantilla que tenim, no anem a donar-la per tancada en cap moment, ja que sempre estarem en disposició de poder millorar-la.

Quin és l’ambient que actualment es  respira al vestidor?

Com he dit anteriorment, crec que els problemes que van aparèixer al novembre, amb un mal moment de resultats i de joc, unit a les baixes que van haver de jugadors importants que no van voler seguir, ens ha fet més forts i hem aconseguit fer un grup més unit.

Cal tenir en compte, que la meitat de la plantilla era nova, i formar un grup humà de treball unit en el qual tots remin en la mateixa direcció i amb una idea clara de joc, no s’aconsegueix d’un dia a un altre, i les meves sensacions en aquest últim mes, són que s’ha donat amb la tecla, que aquest equip té ganes de fer alguna cosa gran.

Sabem perfectament quina és la nostra responsabilitat i la nostra obligació, i no descansarem fins  aconseguir els objectius marcats.

El fet que el grup de la categoria sigui tan igualat, ens perjudica o beneficia?

Jo crec que ens beneficia, ja que d’aquesta manera el marge d’error és més gran, i el nostre inici dubitatiu ha estat menys tràgic gràcies a aquesta igualtat que fa que tots els equips es vagin deixant punts quan menys s’ho espera un.

No pujar vol dir fracàs?

Per a mi si.  No es pot dir el contrari, seria no dir la veritat del que penso i del que s’espera d’aquest equip. És més, per a mi seria un gran fracàs a nivell personal. Em van fitxar per aconseguir l’ascens a una categoria que conec bé, i la temporada passada fent una gran puntuació, que ens hauria servit per ascendir en altres temporades, no es va aconseguir, ja que no vam estar bé en la promoció…, i aquesta temporada no hi ha excuses.

A més d’entrenador del primer equip, ets director tècnic de l’entitat. Què  futur augures al futbol base?

No puc parlar de l’anterior, ni del que hi havia quan vam decidir assumir la responsabilitat de dirigir el futbol base. El que tinc clar és que s’estan construint els fonaments perquè el futbol base del FC Santboià vagi per bon camí, tant a nivell organitzatiu, disciplinari com metodològic, aspecte en el qual estem especialment compromesos, ja que la nostra il·lusió és poder veure un club en el qual es treballi d’una  forma en comú i amb una metodologia pel que fa a planificació, i quant a tasques, la més professional i moderna possible.

En aquesta parcel·la vull exalçar la tasca que estan realitzant tots els responsables del futbol base, ja que sense ells seria impossible que això funcionés i són el veritable motor d’aquest projecte:  Ferran Corbella, Jose Luis Manzano, Mercè Corbella, Ismael Fernández, Albert Sánchez, Xavi Ros i Pepe Romero.

Quin missatge enviaria a la  afició?

Que confiï i doni suport a aquest grup de jugadors, que no dubti d’ells, que gràcies a l’alè i suport de tots, es podrà aconseguir l’anhelat ascens.

Que som conscients que és una afició que ha patit molt en aquestes últimes temporades però la unió graderia-equip que es va veure la temporada passada intentarem amb totes les nostres forces que es torni a donar.

FCSantboia.cat